Samazinās atbalsts «Vienotībai», bet «Saskaņai» un ZZS tas pieaug

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēcvēlēšanu laikā «Vienotība» zaudē popularitāti, lai gan tā pieaugusi «Saskaņai» un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), liecina pētījuma centra SKDS aptauja novembrī, šodien vēsta laikraksts «Diena».

Aptaujas dati liecina, ka par līderi turpina būt partija «Saskaņa», kuras reitings no 18,4% septembrī pieaudzis līdz 24,3% novembrī. Tāpat būtisku kāpumu piedzīvojis ZZS, jo minētās partijas popularitāte no 11,3% septembrī pieaugusi līdz 16,1% novembrī.

Trešo vietu reitinga tabulā ieņēmusi nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK, kuras reitings no 9,2% septembrī pakāpies līdz 13,1% novembrī.

Savukārt ceturtajā vietā ierindojusies partija «Vienotība», kura no valdošajām partijām vienīgā piedzīvojusi kritumu, proti, septembrī par to būtu balsojuši 11,9%, bet pēc vēlēšanām, tas ir novembrī tai atbalsts noslīdējis līdz 11,1% atzīmei.

Tāpat būtisku kritumu piedzīvo partija «No sirds Latvijai», kuras popularitāte no 9,1% septembrī noslīdējusi līdz 6% novembrī.

Tomēr būtisku kāpumu piedzīvojis vēl viens Saeimas opozīcijā esošs spēks, proti, Latvijas Reģionu apvienība, jo tās popularitāte no 3,6% septembrī pieaugusi līdz 6,5% novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu