Uzklausot Mūrnieci un LIZDA, pedagogi skaļi pieprasa streiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šorīt protesta laikā pie Saeimas, uzklausot Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Mikiško, kura pedagogus informēja notikušo sarunu ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), pedagogi vienojās kopīgā saucienā par streika nepieciešamību.

Mikiško, stāvot pedagogu priekšā, sacīja, ka solījums par papildu finansējuma piešķiršanu jaunajam modelim ir saņemts, tomēr nekādas oficiālas vienošanās nav parakstītas.

Pēc tikšanās ar LIZDA valdi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) žurnālistiem norādīja, ka viņa ir gandarīta par tikšanos un LIZDA piekrišanu meklēt risinājumus. Viņa sacīja, ka pie jaunā pedagogu darba samaksas modeļa nepieciešams konstruktīvs darbs starp LIZDA, Izglītības un zinātnes ministriju, ministri Mārīti Seili, kā arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju.

Komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS) norādīja, ka situācijas atrisināšana ir viena no prioritātēm.

Mikiško pedagogus aicināja būt modriem un aktīvi sekot līdzi tam, kā virzās modeļa ieviešana un tam nepieciešamā finansējuma piešķiršana. Viņa vēlreiz atgādināja par deputātu dotajiem solījumiem, kā arī atkārtoti uzsvēra, ka nelabvēlīga iznākuma gadījumā pedagogi streikos.

Kā ziņots, šorīt jau pirms plkst.8 pie Saeimas nama bija pulcējušies vairāki simti pedagogu, kas piketā pauda neapmierinātību ar mazajām algām. Pikets aizvien turpinās.

No rīta, iznākot pie protestējošiem skolotājiem, Mūrniece uzsvēra situācijas nozīmīgumu un solīja, ka sarunas starp viņu un LIZDA valdi būšot konstruktīvas.

Pūlī var manīt pedagogus no Jūrmalas, Liepājas, kā arī mazākām pilsētām.

Kā solīts, starp Saeimas un komisijas namiem noklāts sarkans paklājs, uz kura pedagogi sagaida deputātus. Pagaidām protesta akcija noris samērā mierīgi. Kārtību uzmana vairāki desmiti Rīgas pašvaldības policistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu