TVNET lasītājs: nelaime esot tuvu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

TVNET lasītājs portālam skaidro, ka Rīgā, uz Upīša pasāžas jumta tiek būvēts papildu dzīvojamais stāvs. Turklāt neievērojot nekādus drošības pasākumus. Tomēr Valsts darba inspekcija un Rīgas Būvvalde esot veikusi pārbaudes, bet nekādus pārkāpumus neesot atraduši.

«Kādam ir radusies lieliska ideja uzbūvēt vēl vienu dzīvojamo stāvu uz Upīša pasāžas jumta. Tas tika darīts arī pagājušogad pretējā ēkā. Tur viss bija kārtībā - stalažas, puiši ar drošības virvēm utt. Šogad viss otrādi - nav ne stalažu, ne drošības virvju, pat drošības ķiveres nav galvā!» sašutis stāsta lasītājs.

Viņaprāt, nelaime esot tuvu.

«Pasāža» SIA «LL & K» namu pārvalde pārvalda apbūvējamo namu Upīša pasāžā Marijas ielā 16. Pārvalde ir informēta, ka uz ēkas jumta tiek būvēts papildu stāvs, bet nav zināms, cik droši vai nedroši jaunais stāvs tiek būvēts. Viņuprāt, nekas nedrošs tur nevar būt, jo līdz šim vienmēr esot izliktas zīmes vai norobežojumi un neviens cilvēks nav cietis.

Rīgas būvvalde 12. novembrī, vēl pirms lasītājs izteica sūdzību par nedrošo būvniecību uz ēkas jumta, ir veikusi pārbaudi, un drošības noteikumu pārkāpumi netika konstatēti, norāda Rīgas Būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Viņa skaidro, ka darba organizācijas projektā nav norādīts, ka, būvējot papildu stāvu uz ēkas jumta, būtu nepieciešamas drošības stalažas, jo lejā esot norobežota teritorija, kas neļauj gājējiem tur atrasties.

Turklāt būvniecības procesa laikā ēkā var dzīvot iedzīvotāji, jo tiek veikti tāda veida būvdarbi, kas neapdraud ēkā dzīvojošos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu