Noskaidrotas personas, kas Talsos biedējušas bērnus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Talsu novada pašvaldības policija noskaidrojusi personas, kas Talsos biedējušas skolēnus.

Uztraukumam par to, ka šīm personām varētu būtu nosliece uz netiklām darbībām ar nepilngadīgajiem, nav pamata, informēja Talsu novada pašvaldības policijas priekšnieka vietniece Sigita Amstere.

Novembrī Talsu pašvaldības policija no vairākām pilsētas skolām saņēma informāciju, ka skolēnus izglītības iestāžu tuvumā apkārtnē baidījis kāds vīrietis. Pašvaldības policisti katru dienu apsekojuši Talsu pilsētas izglītības iestādes, lai pārliecinātos, vai to tuvumā nav manāmas kādas aizdomīga izskata personas.

Reidu laikā izdevies noskaidrot personu, kas Talsu Valsts ģimnāzijas teritorijā bija nobiedējis trešās klases skolnieci.

«Šo vīrieti aizturējām trīs reizes.

Viņš ir ne tikai nobiedējis bērnu, bet arī traucējis darbu mācību iestādē un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē. Aizturētais mūsu redzeslokā bija nonācis jau iepriekš,

viņam ir ļoti nopietnas atkarības problēmas, bet ne nosliece uz netiklām darbībām ar nepilngadīgajiem,»

informēja Amstere.

Savukārt 11.decembrī pašvaldības policijai izdevies atpazīt personu, kas Talsu 2.vidusskolas skolniecēm bija piedāvājis fotografēties un cienājis ar saldumiem. «Tas ir cilvēks cienījamā vecumā, kuram nav padomā noziedzīgi nodarījumi. Esam viņu brīdinājuši, ka šāda rīcība nav pieļaujama,» informēja Amstere.

Lai arī šie gadījumi ir noskaidroti, tomēr joprojām ir svarīgi ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus, norādīja pašvaldības policijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu