KNAB sācis pārbaudi par Gudermaņa un Kviesīša saistību ar uzņēmumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis pārbaudi par Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) priekšnieka Gata Gudermaņa un VP koledžas direktora Raula Kviesīša saistību ar uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar atkritumu un kontrabandas cigarešu iznīcināšanu.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša teica, ka pārbaudē tiks apkopota informācija par to, kādi līgumi slēgti, kurš pieņēma lēmumus, un to, vai augstās amatpersonas piedalījušās lēmumu pieņemšanā.

Žurnāls «Ir» nesen vēstīja, ka Gudermanis un pašreizējais VP koledžas direktors Rauls Kviesītis, kurš arī savulaik vadīja ENAP, ir saistīti ar uzņēmumiem, kas nodarbojas ar atkritumu un arī kontrabandas cigarešu iznīcināšanu.

Abas minētās policijas amatpersonas 2007.gadā tieši vai pastarpināti kļuvušas par līdzīpašniekiem divos Vangažos reģistrētos uzņēmumos - atkritumu pārstrādes firmās «Regreen» un «Entalpija». Gudermanis kapitāldaļas reģistrējis neslēpjoties, ar savu vārdu, savukārt Kviesīšu ģimeni firmā pārstāv Raula dzīvesbiedre Kristīne.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes», komentējot Gudermaņa dalību uzņēmumos, kas nodarbojas ar atkritumu un kontrabandas cigarešu iznīcināšanu, sacīja, ka šāda rīcība neesot ētiska.

Kozlovskis gan piebilda, ka pašlaik Gudermanis no dalības uzņēmumā ir izstājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu