Probācijas programmās arī nākamgad iesaistīs tikai daļu notiesātos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Probācijas programmās arī nākamgad iesaistīs vien tos notiesātos, kuri izdarījuši noziedzīgus nodarījumus pret tikumību un dzimumneaizskaramību, paredz trešdien ārkārtas sēdē Saeimā pieņemtie grozījumi.

Ar likumu noteikts, ka Valsts probācijas dienests līdz 2015.gada 31.decembrim neīstenos probācijas programmas notiesātajiem, kuri izcieš sodu brīvības atņemšanas iestādēs, izņemot gadījumus, ja persona notiesāta par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Līdz šim likums paredzēja, ka probācijas programmas visiem notiesātajiem nebūs no 2009.gada līdz šā gada 31.decembrim, izņemot gadījumus, kad persona notiesāta par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību. Valsts probācijas dienesta līdz šim ierobežotā funkcija – sadarbībā ar brīvības atņemšanas iestādēm piedalīties notiesāto sociālās uzvedības korekcijā, īstenojot probācijas programmas – bija jāatjauno pilnā apjomā visiem notiesātajiem no 2015.gada 1.janvāra.

Tomēr valdība 2014.gada 10.novembra sēdē neatbalstīja Tieslietu ministrijas jaunās politikas iniciatīvu par finansējuma piešķiršana Valsts probācijas dienesta funkcijas atjaunošanai, tādēļ nolemts probācijas programmas pilnā apjomā atsākt no 2016.gada 1.janvāra.

Prognozēts, ka 2016.gadā būs nepieciešami 449 853 eiro, bet 2017.gadā un turpmāk katru gadu – 442 653 eiro, tostarp astoņu jaunu amata vietu izveidošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu