Krievijas speciālisti inspicē Latvijas lidlaukus un Ādažu poligonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas speciālisti iepriekš plānotā inspekcijas braucienā Latvijā šonedēļ apmeklē vairākus lidlaukus un Ādažu poligonu, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Ņemot vērā, ka Latvija un Krievija ir Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) dalībvalstis, inspekcijas brauciens notiks saistībā ar Vīnes 2011.gada dokumentu par uzticības un drošības stiprināšanas pasākumiem. Šis dokuments paredz, ka EDSO dalībvalstis informē viena otru par militārām aktivitātēm, aicina novērotājus un veic inspekcijas.

Neliela Krievijas speciālistu grupiņa šonedēļ ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku helikopteru veiks pārlidojumu pār Latvijas vidieni, lai no gaisa aplūkotu Rīgas starptautisko lidostu, Tukuma lidostu un Lielvārdes militāro lidlauku, pavēstīja Galkins.

Tāpat Krievijas speciālisti ar automašīnām apmeklēs Ādažu poligonu un šautuvi. Ādažu bāzes telpas gan viņiem nav paredzēts izrādīt.

Latvijas eksperti Krievijas militāros objektus apmeklēja arī šogad februārī.

«Neskatoties uz starptautisko drošības situāciju un notikumiem Ukrainā, šis ir veids, kā valstīm sadarboties un nākotnē novērst potenciālus incidentus, kas var rasties informācijas trūkuma dēļ. Šādi inspekcijas braucieni notika pat Aukstā kara gados starp rietumu bloka valstīm un PSRS,» pastāstīja Galkins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu