Strautiņa-Ušakova turpina vadīt Rīgas mēra biroju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) jaunā sieva Iveta Strautiņa-Ušakova turpina pildīt savus pienākumus mēra biroja vadītājas amatā, apliecināja Ušakovs.

Lai nepieļautu interešu konflikta iespējamību, attiecīgas mēra pilnvaras attiecībā uz Strautiņu-Ušakovu ir nodotas citai domes amatpersonai. Tā, piemēram, jautājumu par mēra biroja vadītājas atvaļinājumu kārtoja domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), skaidrots Rīgas domē.

Rīgas domes priekšsēdētāja sieva un biroja vadītāja Strautiņa-Ušakova saskaņā ar normatīvajiem aktiem varēs turpināt vadīt mēra biroju, attiecīgās mēra pilnvaras attiecībā uz biroja vadītāju nododot citai amatpersonai, tādējādi izvairoties no iespējama interešu konflikta, paskaidroja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Šādi cita persona, nevis mērs, kura pakļautībā ir viņa biroja vadītājs, būs atbildīga par lēmumu pieņemšanu attiecībā uz Strautiņu-Ušakovu, piemēram, jautājumos par atvaļinājumu, kas gadījumā, ja par tiem lemtu mērs, varētu radīt interešu konfliktu.

Ušakovs jau kopš salaulāšanās brīža nav tiesīgs pieņemt nekādus lēmumus, kas varētu radīt interešu konfliktu attiecībā uz sava biroja vadītāju, kas tagad ir viņa sieva, apliecināja Radzevičs.

Kā ziņots, Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs novembrī salaulājies ar savu darba kolēģi un biroja vadītāju Strautiņu.

Šī ir Ušakova trešā laulība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu