Piektā daļa ārzemju latviešu vēlētos atgriezties dzimtenē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teju ceturtdaļa ārzemēs dzīvojošo tautiešu vēlētos sasniegt lielāku finansiālo labklājību, savukārt gandrīz piektdaļa jeb 18% vēlētos atgriezties uz dzīvi Latvijā, liecina mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēja «Amigo» un portāla «Draugiem.lv» veiktās aptaujas rezultāti.

Līdzīgās domās ir arī Latvijā dzīvojošie, kuri saviem ārvalstīs mītošajiem ģimenes locekļiem, radiem un draugiem 2015.gadā galvenokārt novēl veselību (25%) un iespēju atgriezties atpakaļ uz dzīvi Latvijā (19%).

«Lai arī finansiālā labklājība un veselība ir būtiski priekšnosacījumi pilnvērtīgai dzīvei, redzam, ka Latvijas cilvēki - gan tie, kuri dzīvo šeit, gan ārzemēs - ilgojas pēc iespējas būt kopā ar saviem mīļajiem, uzturēt tuvas attiecības, sazinoties un daloties ar svarīgāko. To apliecina arī «Amigo» lietotāju sarunu apjoms uz ārzemēm, kas pēdējos gados arvien pieaug - šī gada deviņos mēnešos jau vairāk nekā par 20%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. Cilvēki gan zvana biežāk, gan sarunām atvēl vairāk laika,» stāsta «Amigo» vadītājs Artūrs Freimanis.

Ārzemēs dzīvojošo tautiešu vēlējumi citiem ārzemēs dzīvojošajiem visbiežāk saistīti ar Latviju - iespēju biežāk ciemoties vai atgriezties uz dzīvi dzimtenē kopumā vēl gandrīz 30%. Ārzemēs dzīvojošie viens otram 2015.gadā novēl arī veselību - 26%.

Līdzīgi kā ārvalstīs mītošie tautieši, arī vairums jeb 31% Latvijā dzīvojošo paši sev nākamajā gadā visvairāk vēlētu lielāku finansiālo labklājību, kam seko mīlestība (16%) un saticība ģimenē (15%). Savukārt saviem tuviniekiem, radiem un draugiem tepat Latvijā līdzās finansiālajai labklājībai (25%) iedzīvotāji novēl labu veselību (25%) un vairāk laika pavadīt kopā ar ģimenes locekļiem (23%). To pašu tuviniekiem Latvijā vēl arī ārvalstīs dzīvojošie tautieši, liecina aptaujas rezultāti.

Aaptaujā piedalījās 888 cilvēki - gan Latvijā, gan ārvalstīs dzīvojoši - vecumā no 15 līdz 75 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu