Rīgas domes darbinieki pareizticīgo Ziemassvētkos varēs saņemt brīvdienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs parakstījis rīkojumu, nosakot, ka Rīgas pašvaldības institūciju un iestāžu darbinieki 7.janvāri, kad tiek svinēti pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētki, var izmantot kā brīvdienu, TVNET informēja Rīgas domē.

«Rīgā ir desmitiem tūkstošu pareizticīgo un vecticībnieku, un viņiem ir tiesības uz brīvdienu šajos svarīgajos svētkos. Man ir prieks, ka Saeima konceptuāli jau atbalstīja likumprojektu noteikt 7.janvāri par brīvdienu. Bet, kamēr Saeimā vēl notiek darbs, es izmantoju likma normas, lai dotu šo iespēju tūkstošiem pareizticīgo un vecticībnieku, kas strādā Rīgas pašvaldībā,» – saka N.Ušakovs.

Rīkojums izdots, pamatojoties uz likuma «Par pašvaldībām» un Darba likuma normām. Tas attiecināms ur pašvaldības departamentu, iestāžu, uzņēmumu darbiniekiem, kur kopumā nodarbināti vairāk nekā 25 000 cilvēku.

Darbiniekiem, kuri vēlēsies izmanot brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētku atzīmēšanai,

vienojoties ar vadību, šī brīvdiena būs jāatstrādā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu