Saeimas komisija piekrīt Spolīša administratīvajam arestam uz piecām dienām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien vienbalsīgi piekrita par braukšanu pie stūres alkohola reibumā pieķertā deputāta Veiko Spolīša administratīvajam arestam uz piecām dienām.

Par Spolīša administratīvā aresta izpildi Saeima lems ceturtdien.

Komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs («Saskaņa») informēja, ka atbilstoši tiesas spriedumam Spolītim bez administratīvā aresta izciešanas būs jāmaksā arī 860 eiro, kā arī uz diviem gadiem tiks atņemtas autovadītāja tiesības. Deputātam uz diviem gadiem tiks atņemtas arī atpūtas kuģa vadīšanas tiesības, bet, ja Spolītim šādu tiesību nav, tās būs aizliegts iegūt uz diviem gadiem. Viņam būs jāsamaksā arī 15,65 eiro par pārbaudi alkohola koncentrācijas konstatēšanai.

Spolītis tiesas sēdē paskaidrojis, ka, «strādājot divās vietās, rodas izdegšana, izdarījis kļūdu, tā ir lieta, ko neplāno vairs izdarīt.

Pēc pieņemšanas parasti brauc ar vilcienu vai taksi, bet materiālās situācijas dēļ pieņēma šādu lēmumu».

Spriedumu par administratīvo arestu uzdos izpildīt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknim.

Valsts policijai, lai izpildītu administratīvo sodu, kas saistīts ar deputāta Spolīša īslaicīgu brīvības ierobežošanu, nepieciešama Saeimas piekrišana.

Jau ziņots, ka Spolītis, kurš pieķerts pie automašīnas stūres alkohola reibumā, apturējis darbību «Vienotībā». Tas gan nenozīmē, ka viņš pārtrauc darbu parlamentā, jo vietu «Vienotības» frakcijā viņš saglabās un piedalīsies tās sēdēs.

«Vienotības» valdes un Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem iepriekš sacīja, ka Spolītis tāpat kā Dzintars Zaķis varēs piedalīties partijas Saeimas frakcijas sēdēs, tomēr viņš ar partijas lēmumu tiek atsaukts no darba amatos un komandējumiem.

Spolītis pieķerts pie automašīnas stūres 1,4 promiļu alkohola reibumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu