Par nacionālā naida kurināšanu tiesa piespriež nosacītu brīvības atņemšanu uz gadu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien piespriedusi Andrejam Kitajevam brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar pārbaudes laiku uz vienu gadu par sociālajos tīklos izplatītu naidīgu aicinājumu uz sacelšanos pret latviešiem, informēja tiesas pārstāve Elīna Zača.

Tāpat tiesa nosprieda piedzīt no apsūdzētā 44 eiro par valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniegšanu. Zača skaidroja, ka par soda mēru tika panākta vienošanās starp apsūdzēto un prokuroru.

Apsūdzētais atzinis sevi par vainīgu viņam inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais spriedums, viņš, atrodoties savā dzīvesvietā, lietojot datoru ar interneta pieslēgumu, autorizējās savā profilā interneta vietnē «Facebook», kurā bija reģistrējies ar segvārdu «Satarial Hellrider». Būdams naidīgi noskaņots pret latviešu tautas pārstāvjiem, ar nodomu izraisīt naidu un nesaticību latviešu un krievu tautai piederīgo vidū, viņš nolēma ievietot automatizētajā datu apstrādes sistēmā ierakstus, kas pēc satura un būtības ir vērsti uz nacionālā, etniskā naida un nesaticības izraisīšanu.

«Facebook» lapā Kitajevs veica vairākus ierakstus, tostarp

«Piedāvāju sarīkot Latvijas Maidanu», «Esmu gatavs sacelšanai pret latviešiem»,

«Piedāvāju izveidot karu. Sākumā ar Latviju, vēlāk - ar Eiropas Savienību». Savus ierakstus Kitajevs papildināja arī ar naidīga rakstura bildēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu