LTV saturam krievu valodā vērojams auditorijas pieaugums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunie LTV7 diskusiju un analītiskie raidījumi krievu valodā sasniedz arvien lielāku auditoriju, liecina TNS dati. Septembrī šie raidījumi kopā ieinteresēja 401 000 skatītāju, no kuriem 111 000 bija nelatvieši, bet novembrī sasniegtā auditorija bijusi gandrīz uz pusi lielāka – 578 000 televīzijas skatītāju, no kuriem 183 000 – cittautieši, TVNET informēja LTV komunikācijas speciāliste Agita Pudule.

Populārāko diskusiju un analītisko raidījumu vidū ir «Punkts uz i» (Точкu над i), «Bez aizvainojumiem» (Без обид) un «Personīga lieta» (Личное дело), kā arī ziņu raidījumi «Šorīt» (Сегодня утром) un «Šovakar» (Сегодня вечером).

Vislielāko auditoriju uzrunā LTV7 ziņu raidījums krievu valodā «Šovakar», kas septembrī mainīja ētera laiku no plkst.19 uz plkst.18. Augošā auditorija no vidēji 15 000 skatītāju septembrī līdz 27 000 novembrī liecina, ka skatītāji ir pozitīvi novērtējuši un pieņēmuši pārmaiņas. Lielāko daļu no raidījuma skatītājiem veido nelatvieši. Šis fakts liecina, ka ziņas sasniedz savu mērķauditoriju – Latvijas iedzīvotājus, kuriem latviešu valoda nav dzimtā.

«Katru dienu redzot nemainīgi augšup ejošo reitingu līkni, vislielāko paldies vēlos teikt skatītājiem, kuri mums ir noticējuši.

Mēs ticam tam, ka uzticību var iemantot tikai ar atklātību un profesionalitāti.

Mūsu žurnālisti, nebūt ne iesācēji šajā profesijā, pirmo reizi ir pulcējušies kopā, lai veidotu piecus pilnīgi jaunus projektus LTV7 ēteram. Mēs esam tikko sākuši darbu un apstāties nedomājam,» sasniegtos rezultātus komentē LTV Ziņu dienesta krievu redakcijas galvenā redaktore Olga Proskurova.

Latvijas interneta portālu pētījuma «GemiusAudience» dati liecina, ka

straujiem soļiem pieaug arī sabiedrisko mediju portāla krievu valodā rus.lsm.lv apmeklētāju skaits.

Vēl tikai septembrī no datoriem portālu apmeklēja 9000 interneta lietotāju, bet jau oktobrī apmeklētāju skaits sasniedza 24 000. Turklāt 84% no oktobra apmeklētājiem kā ģimenē lietoto valodu atzīmējuši krievu valodu, kas apliecina, ka portāla krievu valodā veidotais saturs sasniedzis savu mērķauditoriju.

Portāla rus.lsm.lv galvenais redaktors Aleksandrs Krasnitskis saka: «Tas ir tikai sākums. Nākamajā gadā turpināsim strādāt pie satura kvalitātes paaugstināšanas un paplašināšanas. Pirmos soļus jau esam spēruši šogad, piesaistot jaunus autorus, kuri šobrīd vairs nedzīvo Latvijā, taču joprojām jūt saikni ar valsti, kā arī dažus blogu autorus.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu