Urbanovičs: koalīcija demonstratīvi un pazemojoši ignorē opozīciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Koalīcija nākamā gada budžeta pieņemšanas procesā demonstratīvi un pazemojoši ignorē opozīciju, uzskata «Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Viņš norādīja, ka budžets jau sen bijis gatavs un valdība ar to varējusi iepazīstināt Saeimu pirms atrādīšanas Briseles ierēdņiem. «Tas būtu loģiski. Tad arī būtu pietiekami laika, lai opozīcija varētu iepazīties un sagatavot priekšlikumus,» viņš teica.

Urbanovičs atzina, ka vēlme būt konstruktīviem mazinājusies pēc necieņas izrādīšanas pret opozīcijas deputātiem.

«Viņi nodemonstrēja, ka šis budžets nav Latvijas iedzīvotājiem, bet gan Briseles ierēdņiem

. Nevaru iedomāties, ka kaut kas tāds varētu notikt Vācijā, Itālijā, Polijā, pat Lietuvā vai Igaunijā. Koalīcija demonstratīvi un pazemojoši ignorē opozīciju,» viņš uzsvēra, piebilstot, ka «Saskaņas» frakcija varēja sagatavot priekšlikumus 2015.gada budžeta projektam, tikai pateicoties par to pieejamajai informācijai Briselē. «Mēs bijām naski Briselē. Tur dabūjām ātrāk zināt daudzas lietas,» viņš paskaidroja.

Jau ziņots, ka Saeima galīgajā lasījumā trešdien apstiprināja vidēja termiņa budžeta ietvaru 2015. līdz 2017.gadam.

Par šo likumprojektu balsoja 60 deputātu, pret bija 13, savukārt 21 «Saskaņas» deputāts atturējās.

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamgad prognozēti 7,3 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 7,5 miljardu eiro apmērā, 2016.gada budžetā ieņēmumi plānoti 7,3 miljardu eiro, bet izdevumi - 7,6 miljardu eiro apmērā, savukārt 2017.gadā ieņēmumi prognozēti 7,5 miljardu eiro, bet izdevumi - 7,7 miljardu eiro apmērā.

Valsts budžetā nākamgad deficīts prognozēts 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), 2016.gadā - 0,9% no IKP un 2017.gadā - 0,7% no IKP.

Fiskālā nodrošinājuma rezerve 2016.gadā netiks veidota, bet fiskālā nodrošinājuma rezerve 2017.gadam likumā noteikta 0,1% procenta apmērā no IKP.

Vidēja termiņa budžeta plānošana paredz noteikt valsts budžeta likumu vienam gadam un maksimāli pieļaujamo izdevumu kopapjomu turpmākajiem diviem gadiem.

Saeima trešdien lems arī par valsts nākamā gada budžetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu