Skanstes augstceltnēs ugunsdzēsības trauksme; apdraudējuma neesot

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā vienā no «Skanstes virsotņu» augstceltnēm nostrādājusi ugunsdzēsības signalizācija, tomēr apdraudējums ēkas iedzīvotājiem netika konstatēts, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Nostrādājot ugunsgrēka automātiskās atklāšanas signalizācijai, dzīvojamās mājas dežurants rīkojies saskaņā ar ugunsdzēsības instrukciju - fiksējis signalizācijas panelī zonu, kurā trauksme atklāta, un devies uz augšstāvu pārbaudīt situāciju. Tur viņš konstatējis, ka trauksmes signalizācija ieslēgusies, jo dzīvoklī piededzis ēdiens un radušies dūmi. Pa to laiku iedzīvotāji jau bija piezvanījuši pa tālruni 112. Kad VUGD ieradās, dežurants viņus sagaidīja. Pēc tam dežurants atgriezās postenī un izskaidroja situāciju visiem iedzīvotājiem, kas bija sanākuši ēkas lejasstāvā.

Izsaukumā bija devušās vairākas VUGD automašīnas, līdzi ņemot arī speciālas evakuācijas kāpnes. Par laimi, tās pielietot nevajadzēja.

Tik daudz tehnikas piesaistīs, jo VUGD nebija zināms, kādēļ trauksme nostrādājusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu