Atkal ir jautājums par divu ministru pielaidi valsts noslēpumam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nolēmis piešķirt pielaidi valsts noslēpumam lielākajai daļai Laimdotas Straujumas (V) otrās valdības , taču par diviem ministriem pārbaude vēl turpinās, informēja SAB preses pārstāve Iveta Maura.

Pārbaudes termiņu un to ministru vārdus, kuriem pielaide vēl nav piešķirta, birojs neatklāj.

Tāpat SAB turpina pārbaudes par vairāku Saeimas deputātu atbilstību valsts noslēpuma pielaides saņemšanai.

Jau ziņots, ka Straujumas otro valdību Saeima apstiprināja 5.novembrī. Daļa no ministriem darbojās arī Straujumas pirmajā valdībā un 11.Saeimā.

«Vienotību» jaunajā valdībā pārstāv pati Ministru kabineta vadītāja Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, savukārt izglītības un zinātnes ministre ir izglītības programmas «Iespējamā misija» vadītāja Mārīte Seile.

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) jaunajā valdībā pārstāv zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī uzņēmējs Guntis Belēvičs veselības ministra amatā.

Nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK jaunajā valdībā ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Dace Melbārde, savukārt Ināra Mūrniece ir Saeimas priekšsēdētāja.

SAB vajadzēja vairākus mēnešus, lai izlemtu, ka pielaide nepienākas bijušajai tieslietu ministrei Baibai Brokai un bijušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK) no Straujumas pirmās valdības.

Broka un Naudiņš SAB lēmumus pārsūdzēja ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Ģenerālprokurors SAB lēmumus nemainīja. Broka atkāpās no amata, bet Naudiņš tika pārvēlēts 12.Saeimā un patlaban turpina darbu parlamentā kā deputāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu