Saeima piekrīt Spolīša administratīvajam arestam uz piecām dienām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien piekrita piecu dienu administratīvā aresta izpildei deputātam Veiko Spolītim (V), kurš iepriekš pieķerts par braukšanu reibumā.

Jau vēstīts, ka Spolītim par izdarīto pārkāpumu tiesa piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 3.novembra spriedumā teikts, ka 29.oktobra vakarā Spolītis vadīja automašīnu pa Granīta ielu, atrodoties alkoholisko dzērienu iespaidā. Viņa organismā konstatēta 1,4 promiles alkohola.

«Pie administratīvās atbildības saucamā persona tiesas sēdē paskaidroja, ka, strādājot divās vietās, rodas izdegšana, izdarījis kļūdu, tā ir lieta, ko neplāno vairāk izdarīt. Pēc pieķeršanas parasti brauc ar vilcienu vai taksi, materiālās situācijas dēļ pieņēma šādu lēmumu,» teikts spriedumā.

Sprieduma izpildi daļā par administratīvo arestu tiesa uzdeva izpildīt Valsts policijas Salaspils iecirknim.

Saistībā ar šo situāciju Spolītis ir apturējis savu darbību partijā «Vienotība», tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks.

Deputāta mandāts Spolītim apstiprināts 5.novembrī. Viņš kļuva par parlamentārieti uz laiku, kamēr Edgars Rinkēvičs (V) pilda ministra pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu