KNAB nesaskata pārkāpumus Saeimas spīkeres braucienā uz tiesu ar dienesta automašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis pārkāpumus Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) braucienā uz tiesu ar dienesta automašīnu.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša pastāstīja, ka, izvērtējot Saeimas kancelejas sniegto informāciju, konstatēts, ka toreizējā 11.Saeimas deputāte Mūrniece 2011.gada 21.oktobrī tika ievēlēta par Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju un minētās komisijas priekšsēdētājas amata pienākumus veica līdz 11.Saeimas pilnvaru termiņa beigām 4.novembrim.

Mūrnieces vadītās komisijas darbības kompetencē ir jautājumi, kas saistīti ar vārda brīvību, valsts simbolu izmantošanu, kā arī cieņu pret tiem.

Mūrniece kā 11.Saeimas deputāte un minētās komisijas priekšsēdētāja 2013.gada novembrī bija vērsusies Drošības policijā ar informāciju par partijas «Par dzimto valodu!» līdera Jevgēņija Osipova darbībām.

Kā zināms, Liepājas tiesa skata krimināllietu, kurā Osipovam celta apsūdzība par valsts karoga zaimošanu. Osipovs 2013.gadā valsts svētku laikā sociālajā vietnē «Facebook» ierakstīja, ka viņa meita no skolas atnesusi sarkanbaltsarkanu «figņu». Lentītes skolēniem dalītas Lāčplēša dienā, un viņš aizliedzis savam bērnam izmantot pie apģērba lentīti «puvušu asiņu krāsā».

Mūrniece šogad saņēma no Liepājas tiesas pavēsti, ka viņai kā lieciniecei jāierodas uz minētās krimināllietas skatīšanu. Lai nokļūtu tiesas sēdē, Mūrniece 8.oktobrī izmantoja Saeimas autobāzes autotransportu.

KNAB skaidro, ka valsts amatpersona drīkst rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu likumā un noteikumos paredzētajā kārtībā. Likums paredz, ka autotransporta lietošana darba vajadzībām ir tāda autotransporta lietošana, kas nepieciešama amatpersonas vai darbinieka darba pienākumu pildīšanai, nodrošinot iestādes funkciju izpildi.

Saeimas autobāzes autotransporta izmantošanas kārtību nosaka speciāli noteikumi, kas paredz, ka ar dienesta automašīnām darba pienākumu pildīšanai tiek nodrošināti komisiju priekšsēdētāji, tostarp Mūrniece.

Ņemot vērā minēto un izvērtējot KNAB rīcībā esošo informāciju, netika konstatēti fakti, kas liecinātu, ka Mūrniece, izmantojot Saeimas autotransportu, būtu pārkāpusi likumā valsts amatpersonām noteiktos ierobežojumus vai aizliegumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu