VKPAI nolemj Rīgas robežzīmes tomēr iekļaut aizsargājamo objektu sarakstā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter/nilushakov

Izvērtējot visus iebildumus, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) nolēmusi tomēr iekļaut Rīgas robežzīmes valsts aizsargājamo objektu sarakstā, pastāstīja VKPAI Juridiskās un pieminekļu uzskaites daļas vadītāja Līga Ābele.

Viņa sacīja, ka atbilstoši dokumenti tiks sagatavoti un iesniegti Kultūras ministrijā janvāra sākumā.

Šādu lēmumu ceturtdien pieņēmusi VKPAI Kultūras pieminekļu uzskaites ekspertu padome, izvērtējot visus saņemtos iebildumus un ierosinājumus. Pret Rīgas robežzīmju iekļaušanu valsts aizsargājamo objektu sarakstā iebilst gan Rīgas dome un Rīgas būvvalde, gan Satiksmes ministrija.

Ābele atgādināja, ka VKPAI nav obligāti jāsaņem piekrišana kāda objekta iekļaušanai valsts aizsargājamo objektu sarakstā, bet jāizvērtē visi par un pret.

VKPAI septembra sākumā nolēma četras Rīgas robežzīmes iekļaut valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Dokumenti par robežzīmju iekļaušanu valsts aizsargājamo objektu sarakstā VKPAI jāiesniedz Kultūras ministrijā.

Galīgais lēmums par objekta iekļaušanu aizsargājamo sarakstā jāpieņem kultūras ministram.

Uzraksta «RĪGA» autors ir mākslinieks Valdis Celms. Uzraksta «RĪGA» katrs burts ir 2,6 metrus augsts. Burti projektēti kombinātā «Māksla», no metāla karkasa un betona izgatavoti Rīgas kuģu remonta rūpnīcā. Robežzīme uzstādīta 1980.gada maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu