Tiesa atzīst par pamatotu Millera pieteikto prasību par 500 eiro atmaksu no Manfeldes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Liepājas tiesa ceturtdien pasludināja spriedumu, atzīstot par pamatotu producenta Jura Millera prasību pret rakstnieci Andru Manfeldi par naudas summas 500 eiro apmērā atmaksu producentam, aģentūrai BNS pastāstīja Millers.

Tāpat tiesa nosprieda par labu Milleram no Manfeldes piedzīt likumiskos procentus 14 eiro apmērā un ar lietas iztiesāšanu saistītos izdevumus 82 eiro apmērā.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams no 19.decembra, tas 20 dienu laikā būs pārsūdzams apelācijas kārtībā, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Millers 4.decembrī pastāstīja, ka pagājušā gada novembra beigās Manfelde tika uzrunāta saistībā ar mūziklu «Cukurs. Herberts Cukurs», lai viņa sarakstītu dziesmu tekstus. Dziesmu tekstus Manfelde mūziklam pabeidza un nodeva tos viņa rīcībā. Par producentam nodotajiem dziesmu tekstiem Manfelde lūdza pārskaitīt viņai 500 eiro par to izmantošanu, ko viņš arī izdarīja. Millers piebilda, ka viņš šos dziesmu tekstus tālāk nodevis komponistam.

18.martā Manfelde viņam esot atsaukusi atļauju izmantot savu darbu - sarakstītos dziesmu tekstus. Tāpat rakstniece atteikusies atmaksāt viņai samaksātos 500 eiro, uzsvēra producents.

Mūzikls «Cukurs. Herberts Cukurs» ir stāsts par Liepājā dzimušā aviatora leģendāro lidojumu, piedzīvojumiem un traģisko likteni, kas risinās Latvijas brīvvalsts un okupācijas laikā, bet noslēdzās ar Cukura slepkavību Dienvidamerikā.

Herberts Cukurs (1900-1965) bija latviešu aviators un virsnieks, žurnālists. Pagājušā gadsimta 30.gados viņš kļuva slavens ar lidojumiem paškonstruētās lidmašīnās no Latvijas uz Gambiju un Japānu. Otrā pasaules kara laikā Cukurs darbojies Arāja sevišķajā vienībā, kas piedalījās holokausta īstenošanā Latvijā, bet pēc kara emigrēja uz Dienvidameriku. 1965.gadā Cukuru Montevideo nogalināja «Mossad» aģenti.

Mūziklu sarakstījuši komponists Jānis Ķirsis, dzejnieks Pēteris Draguns un dialogu autors Juris Millers. Iestudējuma režisors ir Ivars Lūsis, horeogrāfe - Liene Stepena, vokālā pedagoģe - Andžela Goba, scenogrāfs - Oskars Morozs, tērpu māksliniece - Ieva Lapiņa, producents - Juris Millers. Lomās darbosies Juris Jope, Miervaldis Jenčs, Atis Auzāns, Jolanta Strikaite, Rūta Dūduma, Beāte Zviedre, Elza Natha, Imants Vekmanis, Madars Zvagulis, Gatis Supe, Ivo Grīsniņš-Grīslis un Mariss Daniels Ķirsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu