«Deputatiuzdelnas.lv» varēs balsot par visādiem deputātu nedarbiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Sabiedrības par atklātību - Delna» portālā «Deputatiuzdelnas.lv» iedzīvotāji varēs balsot par jauniem un veciem deputātu nedarbiem, pavēstīja «Delnas» direktors Gundars Jankovs.

«Delnas» veidotais pirmsvēlēšanu uzraudzības portāls «Kandidatiuzdelnas.lv», beidzoties vēlēšanu gadam, pārtapis par Saeimas darba uzraudzības vietni «Deputatiuzdelnas.lv».

«Demokrātijā būtiskas ir ne vien godīgas vēlēšanas, bet arī godīga un atbildīga politika starpvēlēšanu laikā. Politisko atbildību jāspēj uzņemties gan vēlēšanās ievēlētiem Saeimas deputātiem, gan pašai sabiedrībai, regulāri sekojot līdzi deputātu darbībai un prasot atbildību par pieņemtajiem lēmumiem un rīcību. «Deputatiuzdelnas.lv» sniegs šādu iespēju,» uzsvēra Jankovs.

Viņš norādīja, ka līdzās pirms vēlēšanām publicētajai informācijai portālā atjaunota

informācija par visu 100 Saeimas deputātu reputācijas vēsturi jeb līdz šim uzkrāto ne tik glaimojošo pieredzi.

Jaunums portālā ir deputātu reputācijas apkopojums jeb lielāko nedarbu antitops, kuru veido portāla apmeklētāji, piedaloties īpašā balsojumā, kas ilgtermiņā ļaus novērtēt sabiedrības iecietību pret politiķu apšaubāmo rīcību.

Jankovs informēja, ka iedzīvotāji varēs balsot gan par jauniem, gan veciem deputātu nedarbiem - 100 deputātu reputācijas vēsture atlasīta no medijos pieejamās publiskās informācijas un apkopota četrās kategorijās - «Korupcija un kriminālpārkāpumi», «Interešu konflikti», «Slikta pārvaldība» un «Ētika». Šo tēmu ietvaros «Delna» jau pirms vēlēšanām apkopoja informāciju par sarakstu līderu reputāciju, bet pašlaik pievienoti visu ievēlēto deputātu profili.

«Delnas» apkopotā informācija liecina, ka

par vairāk nekā pusi jeb 62 deputātiem atrodama neglaimojoša informācija, kas liek apšaubīt viņu reputāciju,

bet 38 tautas priekšstāvji līdz šim nav nonākuši mediju uzmanības lokā ar šādu pieredzi.

«Delnas» mājaslapā pieejama arī cita vērtīga informācija – Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanu 2014.gada arhīvs, kā arī deputātu kandidātu arhīvs kopš 2010.gada. Lapā pieejama arī saite uz «Deputatiuzdelnas.lv» arhīvu par 11.Saeimas darbu. Tāpat plaša informācija hronoloģiskā veidā apkopota sadaļā «Notikumu hronika», pavēstīja Jankovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu