Šadurskis aicina sagatavot atkārtotu finansējuma pieprasījumu Latvijas Radio vajadzībām Latgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V) aicina sagatavot atkārtotu finansējuma pieprasījumu Latvijas Radio vajadzībām Latgalē, neizslēdzot iespēju, ka daļa šim mērķim nākamā gada budžetā lūgtās, bet nepiešķirtās naudas tomēr varētu tikt atrasta.

Šovakar intervijā Latvijas Radio Šadurskis aicināja Latvijas Radio sagatavot pamatotu finansējuma pieprasījumu šim mērķim un pārliecināt deputātus laikā, kad viņu «galvas nav pilnas» ar nākamā gada valsts budžeta jautājumiem.

Šadurskis arī norādīja, ka, viņaprāt, papildu finansējums radio korespondentu darbam reģionā ir vajadzīgs, tomēr neesot pilnīgas pārliecības, ka vajadzīga radio studijas izveide.

«Jebkurā gadījumā jautājums ir svarīgs, tas ir jārisina un īpaši nevelkot garumā,» teica Šadurskis, piebilstot, ka adekvāta mediju satura saražošana Latgalē ir viens no ļoti būtiskiem valsts drošības jautājumiem.

Ka ziņots, 9.decembrī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija konceptuāli atbalstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) iesniegto priekšlikumu valsts budžetā piešķirt papildu finansējumu 87 648 eiro apmērā Latgales reģionālās radio studijas izveidei un darbības nodrošināšanai.

Savukārt vēlāk Saeimas Budžeta un finanšu komisija šo priekšlikumu noraidīja, tādējādi lūgtie 87 648 eiro radio studijas izveidei nākamā gada budžetā nav paredzēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu