Baznīcā Rīgā noticis aizlūgums par mieru Ukrainā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā piektdien notika aizlūgums par mieru Ukrainā un citās valstīs, informēja Latvijas Romas katoļu Baznīcas informācijas centrā.

Tā laikā ar Ukrainas skautu atvesto Betlēmes Miera uguni aizdedza lielo sveci pie altāra un arī speciālus lukturus, ar kuriem dažādu konfesiju garīdznieki šo liesmu aiznesa uz savām draudzēm.

Centrs informē, ka 1986.gadā Austrijas Radio pirmo reizi organizēja akciju «Betlēmes Miera gaisma». Tā katru gadu decembra sākumā kāds skauts vai gaida no Austrijas dodas uz Betlēmi, Kunga piedzimšanas baziliku. Svinīgas ceremonijas laikā no uguns, kas deg Jēzus piedzimšanas grotā, Austrijas skauts aizdedz sveci. Tā tiek ievietota speciālā laternā.

Ceremonijas laikā klātesoši ir daudzi vietējie iedzīvotāji, tajā skaitā skauti un gaidas no Palestīnas un Izraēlas. Daudzi no viņiem pavada Betlēmes Miera gaismas nesēju līdz Telavivas lidostai, no kurienes tā speciālā lidmašīnā, kas paredzēta tikai šīs liesmas transportēšanai, tiek vesta uz Austriju. Tieši tur skauti un gaidas no visas Eiropas pulcējas, lai no šīs vienas sveces ar Betlēmes Miera gaismu aizdegtu savējās, ieliktu lukturos un dotos uz savu valsti, draudzēm, kopienām, norāda baznīca.

Betlēmes Miera uguns svētbrīdī piektdien piedalījās Ukrainas un Latvijas skauti, lielāko kristīgo konfesiju garīdznieki – Latvijas Romas katoļu baznīcas priesteris Andris Kravalis, Andris Priede un Andžejs Keziks, Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Ivars Jēkabsons, Latvijas Pareizticīgās baznīcas priesteris Jānis Dravants, baptistu mācītājs Jānis Balodis un Rīgas ukraiņu grieķu-katoļu draudzes mācītājs Romans Sapužaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu