Svētku laikā krīzes saasinās; speciālisti atturas prognozēt zvanītāju skaitu brīvdienās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētku laikā krīzes saasinās, tomēr ir grūti prognozēt kāds būs zvanu pieaugums saistībā ar garajām brīvdienām gan Ziemassvētku gan Jaunā gada laikā, atzina Krīžu un konsultāciju centra «Skalbes» krīzes telefona konsultante Elīna Ālere - Fogele.

Uz krīzes tālruni pieaugušajiem diennaktī vidēji piezvana ap 20 cilvēkiem. Ar dažiem saruna ilgst pusstundu, stundu vai pat pusotru.

Brīvdienās zvanot cilvēki, kas jūtas vientuļi - vai nu šogad ir šķīrušies vai nesen zaudējuši kādu tuvu cilvēku, zvana arī gadījumos, ja ģimenē atšķiras izpratne par to, kā svinami svētki un mājās tādēļ rodas konflikti.

Cilvēki vēlas parunāties arī vienkārši tāpat. «Tāpēc, ka ir sajūta, ka dzīve apkārt kūsā, un tas ir veids, kā jāsvin svētki. Šie stereotipi ir ļoti spēcīgi,» norādīja speciāliste.

Šogad Ziemassvētku nedēļā iekrīt piecas brīvas dienas pēc kārtas, kā arī Jaunā gada nedēļā - piecas brīvdienas.

«Skalbes» saistībā ar gaidāmajām brīvdienām strādās ikdienas režīmā.

«Skalbes» ir vienīgā organizācija, kas piedāvā palīdzību krīzē pieaugušiem cilvēkiem. Tālrunis darbojas diennakti un tā numurs ir 67222922, kā arī 27722292.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu