«Saskaņas» biedrs: Partijā manāmi «bezatbildības elementi»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai gan vairums runātāju partijas «Saskaņa» kongresā šodien nodevās valdošo partiju kritizēšanai un fantastisku nākotnes mērķu izvirzīšanai, debatēs izskanējusi arī kritika pašai «Saskaņai», vēsta LETA.

Piemēram, viens no partijas biedriem Oļegs

Ščipcovs sacīja, ka viņš nav tik optimistisks, jo partijā manāmi arī «bezatbildības elementi».

Viņš bija skarbs izteikumos arī par komunālos pakalpojumus sniedzošiem pašvaldību uzņēmumiem, kas varot iegāzt Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

Savukārt vairākumu vēlēšanās varot iegūt tikai tad, ja partijas pārstāvji spēs uzrunāt katras viensētas iedzīvotāju, pauda Ščipcovs.

Jau ziņots, ka partijas priekšsēdētāja vietnieks un Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs šodien kongresā paziņojis, ka pēc četriem gadiem «Saskaņai» jāiegūst vairākums Saeimā. «Tā ir mana Ziemassvētku pasaka, kurai es personīgi ļoti ticu,» sacīja Urbanovičs.

Viņš arī neskopojās ar kritiku pašreizējām varas partijām, norādot, ka tās demonstrē «pagurumu un uzpūtību». Urbanovičs pašreizējo situāciju raksturoja kā «nepārmaiņu laiku», un arī sabiedrība vairs negaidot pārmaiņas, piemēram, no parlamenta darba.

Savukārt partijas līderis Nils Ušakovs, uz jautājumu vai mērķi sasniegt 51% deputātu mandātu skaitu Saeimas vēlēšanās partija uzskata par vienīgo iespēju iekļūt koalīcijā, atbildēja ka «ar esošajām partijām mēs negribētu redzēt koalīciju, runājot tieši par tautas interesēm, jo to, ko mēs diemžēl esam šobrīd spiesti pieredzēt, ir stagnācija, kas ir ceļš, no kura Latvijai būs jāiziet nākamo gadu laikā». Viņš uzskata, ka pašlaik Latvijā valda stagnācija, ko jau var salīdzināt ar stagnāciju PSRS laikos, un izskatās, ka valdību vada [PSKP ģenerālsekretārs Leonīds] Brežņevs brunčos, sacīja Ušakovs.

Ušakovs uzskata, ka «Saskaņas» uzdevums ir aizstāvēt latviešus pret krievu nacionālistiem, bet krievvalodīgos - pret latviešu nacionālistiem.

Arī vairāki citi partijas pārstāvji savās uzrunās un debatēs kritizēja valdošās partijas. Jaunievēlētā parlamenta deputāte Regīna Ločmele-Luņova norādīja, ka Saeimā sastapusies ar liekulību, kad pat labi priekšlikumi tiekot noraidīti tikai tāpēc, ka tos iesniegusi opozīcija.

Savukārt Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins pauda, ka Latvijas labējām politiskajām partijām arvien grūtāk pamatot «Saskaņas» izslēgšanu no koalīcijas veidošanas procesa un «spiediens uz viņiem no visām pusēm aizvien pieaug». Pēc Mamikina domām, Latvijas politiķi nesaprot, ka šādā veidā «paši izolē sevi no sabiedrības».

Kopumā partijas biedru uzrunas debatēs bija pozitīvas, dažas bija arī krievu valodā,

tāpat no tribīnes runāts arī latgaliski, citēts Rainis un Aleksandrs Čaks, kā arī skaitīti Ziemassvētku dzejolīši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu