Izcēlies ugunsgrēks AS «Dzintars» veikalā Vecrīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šopēcpusdien Vecrīgā, Audēju ielā, parfimērijas ražotājas AS «Dzintars» veikalā aizdedzies starpstāvu pārsegums un piekaramie griesti.

Uzņēmuma «Dzintars» pārstāve Svetlana Savčuka norādīja, ka negadījums nav radījis postošas sekas.

Savukārt uzņēmuma «Dzintars» izpilddirektore Dzintra Buharina pastāstīja, ka

ugunsgrēks veikalā izcēlies veikala griestu apgaismojuma iekārtas bojājuma dēļ,

kura rezultātā sāka kust vadi un izcēlās sadūmojums.

Izsauktie ugunsdzēsēji uzlauza piekaramos griestus četru kvadrātmetru platībā un likvidēja uzliesmojuma perēkli. Veikalā esošā prece nav bojāta, taču griestiem un salietajai sienai būs nepieciešams remonts. Tāpat būs jāatjauno elektroinstalācija.

«Rīt tiks apsekotas veikala telpas, noteikts nepieciešamais remonts, un tad varēs pateikt zaudējumu apmēru. Remontdarbi tiks veikti maksimāli ātrā laikā, lai pēc Ziemassvētkiem veikals atsāktu darbu,» pastāstīja Buharina.

Viņa piebilda, ka negadījumā cietušo nav, jo veikala darbinieki operatīvi reaģēja uz notiekošo.

Kā iepriekš pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste, veikalā dega četrus kvadrātmetrus liela platība. Uz notikuma vietu bija devušās trīs ugunsdzēsēju mašīnas. Liesmas izdevās lokalizēt.

Kā ziņots, pērn nedaudz sarucis parfimērijas un biokosmētikas izstrādātāja un ražotāja AS «Dzintars» apgrozījums un pieauguši zaudējumi, liecina «Firmas.lv» informācija.

Apgrozījums pērn bija 7 921 305 eiro, kas ir par 1% mazāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 8 009 161 eiro. Tikmēr uzņēmuma zaudējumi pieauga par 15% - no 228 787 eiro 2012.gadā līdz 262 010 eiro 2013.gadā.

AS «Dzintars» vēsture sākusies 19.gadsimta vidū, kad tika likti pamati parfimērijas un kosmētikas rūpniecības nozarei Latvijā. 1849.gadā Rīgā tika dibināta Heinriha Ādolfa Brigera ziepju un parfimērijas fabrika, kas ražoja ziepes, sveces.

1991.gada 19.oktobrī notika AS «Dzintars» dibināšanas sapulce. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 817 456 eiro. AS «Dzintars» lielākie akcionāri ir Iļja Gerčikovs - 69,2% akciju, kā arī Dānijas iedzīvotājs Janeks Vaclavs Kozeluhs - 9,3%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu