KNAB uzsācis kriminālprocesu pret Jūrmalas būvinspektoru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu pret Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļas amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no kādas privātpersonas par lēmuma pieņemšanu, informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Kriminālprocess sākts pret pašvaldības būvinspektoru Ralfu Morīti,

liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Viņa norādīja, ka aizdomās turētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis– aizliegums ieņemt amatus, kas saistīti ar lēmumu, kas saistoši citām personām, pieņemšanu, uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijām, Jūrmalas pilsētas domē un tās struktūrvienībās.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki piektdien, 19.decembrī, veikuši kratīšanu pašvaldības būvinspektora Morīša darba vietā; pēc notikušā viņš atstādināts no darba.

Morītis Jūrmalas pašvaldībā par būvinspektoru strādājis kopš 2011.gada 15.decembra. Vienlaikus viņš ir uzņēmuma, kas nodarbojas ar tehniskām konsultācijām un būvuzraudzību līdzīpašnieks. Šogad 12.Saeimas vēlēšanās kandidējis no partijas «Saskaņa» saraksta.

«Signāli par Morīša, iespējams, pretlikumīgām darbībām pašvaldībā saņemti jau iepriekš – 2013.gadā tika ierosināta dienesta pārbaude par Morīša rīcību, sagatavojot dokumentus par kādas dzīvojamās mājas pieņemšanu ekspluatācijā, neskatoties uz neatbilstībām apstiprinātajam būvprojektam. Pērn disciplinārlietas ietvaros tika ierosināts piemērot rājienu par konstatētajiem pārkāpumiem. Tomēr, kā liecina lietas materiāli, reāli rājiens nav ticis piemērots,» aģentūrai BNS pauda Jūrmalas domes pārstāve Ieva Aile.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis izdevis rīkojumu par izmeklēšanas komisijas izveidi, kurai līdz 30.decembrim jāizvērtē Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora bezdarbība, nepiemērojot Morītim sodu par konstatētajiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu