Prezidents neatbildēs Bulduru Dārzkopības vidusskolas darbiniekiem, jo viņu vēstulei nav norādīta atpakaļadrese

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir saņēmis Bulduru Dārzkopības vidusskolas darbinieku vēstuli, kurā lūgts skaidrot skolas vadības maiņas iemeslus, taču tajā nav norādīta atpakaļadrese, sacīja Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Krapāne norādīja, ka šī iemesla dēļ prezidents nevarēs sniegt savu atbildi.

«Valsts prezidenta kanceleja sagaida, ka Bulduru skolotāji atsūtīs adresi, uz kuru viņiem sniegt atbildi,» piebilda Krapāne, skaidrojot, ka atbilde tiks sniegta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka skolas darbinieki pauduši satraukumu par valdē ieceltās Inas Vārnas pieredzes trūkumu, uzsverot, ka viņai neesot vērā ņemamas praktiskās pieredzes pedagoģijā, izglītības iestādes vadībā un saimnieciskajā darbībā.

Skolas darbinieki lūguši Bērziņa, premjerministres Laimdotas Straujumas (V), izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles un Zemkopības ministrijas skaidrojumu minētajai situācijai.

Vēstules sūtītāji nav apmierināti ar to, ka lēmumi par skolas turpmāko darbību nav tikuši apspriesti ar skolas kolektīvu, kā arī nav veikta izpēte par lēmuma ietekmi uz iesaistītajām pusēm.

Izglītības iestādes darbinieki norādījuši, ka otram atceltajam valdes loceklim Aivaram Griķim ir liela pieredze skolas vadībā, kā arī viņš pats ir šīs skolas absolvents. Darbinieki pauduši atzinību viņa darbam, kā arī atgādinājuši par «neskaitāmajiem piešķirtajiem apbalvojumiem». Tāpēc, izvērtējot Griķa ikdienas darbību, skolas darbinieki bažījas par Izglītības un zinātnes ministrijas «tuvredzību un pārsteidzīgu lēmumu pieņemšanu esošajā situācijā».

Darbinieki neizprot, kas īsti vada skolu un vai tiks saglabātas vidusskolā īstenotās izglītības programmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu