Apgabaltiesa atceļ spriedumu, ar kuru tika attaisnota par braukšanu reibumā aizturētā Veipa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vidzemes apgabaltiesa šodien atcēlusi iepriekš pieņemto Limbažu rajona tiesas spriedumu, ar kuru tika attaisnota par braukšanu alkohola reibumā aizturētā kādreizējā Ādažu pašvaldības policiste Andra Veipa, vēsta telekompānijas TV3 ziņas.

Vidzemes apgabaltiesa Veipu atzinusi par vainīgu automašīnas vadīšanā alkohola reibumā un

sodījusi viņu ar administratīvo arestu uz 13 dienām, 1300 eiro naudas sodu, kā arī autovadītāja tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Kā vesta TV3 ziņas, tikmēr Limbažu rajona tiesas tiesnesis Kārlis Jansons, kurš vasarā pieņēma nupat atcelto spriedumu, joprojām strādā savā amatā. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) gan apņēmies no Jansona pieprasīt paskaidrojumus, raidījumam norādīja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Irēna Kucina.

Jau ziņots, ka Limbažu rajona tiesas tiesnesis Jansons šā gada vasarā attaisnoja par braukšanu alkohola reibumā aizturētu sievieti, kura policistiem savu sēšanos pie stūres dzērumā sākotnēji atzina, turklāt šī atzīšanās pat tika nofilmēta ar viedtālruni, iepriekš vēstīja telekompānijas TV3 ziņas.

Uz tiesas sola par automašīnas vadīšanu pusotras promiles reibumā bija sēdusies kādreizējā Ādažu pašvaldības policiste Veipa. Ar tālruni uzņemtajā videomateriālā redzams, kā sieviete pēc viņas vadītās automašīnas apturēšanas likumsargiem vairākkārt lūdzas, vai nevar «kaut ko sarunāt», uz ko saņem noraidošu atbildi.

Videomateriālā arī redzams, kā viņa atzīstas, ka pirms sēšanās pie stūres dzērusi.

Pēc brīža policisti veikuši testu ar alkometru un sievietes izelpā konstatējuši 1,5 promiles alkohola.

Tomēr, Veipas lietai nonākot tiesā, viņa tikusi attaisnota.

Tiesnesis Jansons spriedumā atsaucies uz pretrunām policijas darbinieku liecībās gan par notikušā precīzu laiku, gan citiem apstākļiem. Tiesnesis noticējis Veipas teiktajam, kura viņam apgalvojusi, ka tikai pēc sarunas ar policijas darbiniekiem uztraukuma dēļ iedzērusi liķieri, bet pēc tam vairs nav sēdusies pie auto stūres.

Valsts policijas pārstāvis Kaspars Spalvēns TV3 ziņām pauda, ka Limbažu rajona tiesas spriedums nav un nevar būt taisnīgs, jo autovadītājas sniegtais paskaidrojums bijis gaužām banāls un muļķīgs. «Ja uzskata to par patiesu un pieņem, ka tā tas varētu būt, nu, tad ir tā, kā ir,» sacīja Spalvēns.

Savukārt pretrunīgo spriedumu parakstījušais tiesnesis Jansons uz TV3 ziņu jautājumiem iepriekš atbildēt atteicās, žurnālistes priekšā aizcērtot un aizslēdzot sava kabineta durvis, kā arī vēlāk nereaģējot uz viņas klauvēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu