Ārlietu ministrs: Pret Krieviju varētu tikt izdarīts spiediens dažādās starptautiskajās organizācijās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ja situācija Ukrainā netiks normalizēta, pret Krieviju varētu tikt veikts politisks spiediens dažādās starptautiskajās organizācijās, intervijā aģentūrai LETA atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Jautāts par Eiropas Savienības (ES) rīcībā esošajiem instrumentiem, lai veicinātu situācijas uzlabošanos Ukrainā, ministrs skaidroja, ka politisko kontaktu samazināšana vai iesaldēšana arī ir instruments.

«Neviens, it īpaši ES, nekad nav runājis par militāru instrumentu pielietošanu. Ja nepieciešams, mēs runājam par sankcijām, bet tajā pašā laikā, kas ir arī Latvijas nostāja, ja mēs redzam situācijas uzlabošanos Ukrainas austrumos, mēs esam gatavi sākt sarunas un pārskatīt ieviestās sankcijas. Ja mēs tomēr redzēsim saspīlējumu, atkal atgriezīsimies pie jauna sankciju viļņa,» sacīja ministrs, piebilstot, ka lielāks uzsvars tomēr būtu jāliek uz politiska risinājuma meklēšanu.

«Mēs redzam un dzirdam dažādus signālus, bet vairākiem Krievijas vadītājiem ir nākusi apjausma, ka ekonomiskā situācija īstenotās politikas dēļ kļūst tikai sliktāka,» norādīja ministrs.

Savukārt vaicāts, cik lielā mērā pašlaik tiek izskatīta iespēja uzsākt ES un Eirāzijas Ekonomiskās savienības sadarbību, lai uzlabotu sadarbību ar Krieviju un panāktu Ukrainas krīzes atrisināšanu, Rinkēvičs norādīja, ka pašlaik tās ir tikai idejas, jo konkrēta lēmuma vēl nav, bet ir zināms skaits ES dalībvalstu, kas uzskata, ka tas varētu būt vēl viens papildu mehānisms, lai veicinātu situācijas risinājumu Ukrainā.

«Brīdī, kad mēs tiešām sāktu spriest par šādu iespēju, mums ir jāsaprot, kāds ir attiecīgais mandāts, sarunu apjoms un līmenis. Ja situācija Ukrainas austrumos pasliktināsies, es neuzskatu, ka šāda veida sarunas kaut ko dos,» atzina Rinkēvičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu