Pētījums: Latvijā sievietēm ir augstāks izglītības līmenis nekā vīriešiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā sievietēm ir augstāks izglītības līmenis nekā vīriešiem, tomēr darba tirgū sievietes kopumā strādā zemāk atalgotu darbu un nereti sieviešu darbam tiek piešķirta zemāka vērtība, uzsvēris Sabiedrības integrācijas fonds (SIF), īstenojot projektu par dzimumlīdztiesību.

2012.gadā Latvijā augstāko izglītību ieguva 67,5% sieviešu un 32,5% vīriešu. Sievietes lielākoties izvēlas studēt izglītību, veselības aprūpi, sociālās, humanitārās zinātnes un mākslu. Tikmēr vīrieši dominē inženierzinātnes, ražošanas, būvniecības, matemātikas un IKT programmās.

Tā kā nereti sieviešu izvēlētajās profesijās ir mazāks atalgojums, tas veicina situāciju, ka sievietes Latvijā saņem par 17% mazāku atalgojumu nekā vīrieši, liecina projekta laikā analizētā informācija par situāciju Latvijā.

Pēc «Lursoft» datiem, 2014.gadā 32,89% Latvijas uzņēmumu piederēja sievietēm, kas vidēji ES ir labs rādītājs, lai gan, ņemot vērā sieviešu izglītības līmeni, potenciāls ir lielāks, secina SIF.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu