Saldus novadā nokrīt privātais lidaparāts; bojā iet pilots

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saldus novada Novadnieku pagastā svētdien nokritusi privātais lidaparāts, un bojā gājis tā pilots - iespējams, ar degvielas biznesu saistītā uzņēmuma «Draudzība» valdes priekšsēdētājs Jūlijs Kellers. Bojā gājušajam bijusi pilota licence un bijis ilggadējs lidošanas entuziasts. Iemesli avārijai šobrīd nav zināmi.

Traģēdijas vietā strādā policija, mediķi, kā arī Civilās aviācijas aģentūras eksperti, svētdien ziņo LNT raidījums «Ziņas». Negadījums noticis ap plkst.14.Saldus novada Novadnieku pagastā.

Civilās aviācijas aģentūras direktoru Māris Gorodcovs LTV «Dienas ziņām» sacīja, ka šobrīd ir visai skopa informācija par pašu negadījumu.

Taču nokritušais lidaparāts ir pašbūvēts Igaunijā ar automašīnas «Subaru» dzinēju. Tas ir uzskatāms par eksperimentālu lidaparātu un ir ražots Igaunijā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja pauda, ka lidaparāta pilots gājis bojā notikuma vietā.

Lidmašīna vasarā, jūlijā, izgājusi tehnisko apskati.

Tā nolidojusi 166 stundas, dzinējs nostrādājis 54 stundas, propellers - 24 stundas, kad apliecināta lidmašīnas atbilstība lidošanai, skaidro Gorodcovs.

Notikuma vietā ieradies arī Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktors Ivars Gaveika.

Lai veiktu izmeklēšanu, lidaparāts tiks pārvests uz Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja angāru. Tiks veiktas arī liecinieku intervijas, lai noskaidrotu iespējamos avārijas iemeslus.

Gorodcovs atzina, ka par avārijas iemesliem patlaban nav lielas skaidrības. Viņa rīcībā nebija informācijas, kādi bija laikapstākļi Saldus rajonā, taču

kopumā, pēc Gorodcova teiktā, laiks šodien bija lidojumiem derīgs.

Viņš zināja teikt, ka lidaparāts ir eksperimentālas kategorijas lidmašīna, ko Igaunijā būvējusi kāda privātpersona, no kuras to savukārt nopirka bojāgājušais. Lidaparāts aprīkots ar «Subaru» automašīnas dzinēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu