Bērziņš joprojām nespēj izdomāt, vai doties uz 9.maija svinībām Krievijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš vēl izvērtēs, vai doties uz 9.maija svinībām Krievijā.

Šorīt LTV raidījumā «Rīta Panorāma» prezidents teica, ka viņam ir pietiekami laika, lai izvērtētu situāciju, un «būs konkrēta rakstiska atbilde uz šo aicinājumu».

Bērziņš uzsvēra, ka 2.pasaules kara iznākums ir atstājis ļoti būtisku ietekmi uz Latviju, tās iedzīvotājiem, daudz būtiskāku, nekā uz citām valstīm, jo «brālis karoja pret brāli».

«Man un manai ģimenei 2.pasaules kara iznākums bija ļoti negatīvs,» teica prezidents. Ja Latvija no 1.janvāra nebūtu prezidējošā valsts Eiropas Savienības (ES) Padomē, «man lēmums ir skaidrs un nav mainījies,» uzsvēra prezidents. Tomēr beigu beigās «tas būs mans personīgais lēmums», uzsvēra Bērziņš.

Jau rakstīts, ka Krievija jau sākusi gatavoties vērienīgām svinībām, pieminot 70.gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju vizītē uzaicinājusi arī Latvijas Valsts prezidentu Bērziņu.

Starp Maskavas uzaicinātajiem viesiem ir gan ASV prezidents Baraks Obama, gan Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu