Straujuma: Jautājums par Rasnača atlaišanu nav dienas kārtībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) plāno piedalīties 16.marta pasākumos, jautājums par viņa atlaišanu nav dienas kārtībā, šodien Strasbūrā žurnālistiem sacīja Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma.

«Atlaišanas jautājums nav dienaskārtībā, jo Rasnačs pats izvēlēsies,» sacīja Straujuma, norādot, ka ministrs paudis vēlmi dosies uz Lesteni.

«Nevaru vienu gadu rīkoties tā un otrreiz - savādāk,» sacīja Straujuma, taču precizēja, ka tas nenozīmē, ka Rasnaču gaida līdzīgs liktenis kā pērn toreizējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Einaru Cilinski, kas zaudēja amatu par piedalīšanos 16.marta gājienā, godinot latviešu leģionārus.

«Varu šodien un rīt aiziet pie pieminekļa nolikt ziedus, var to darīt 15.marta vakarā, bet pasākums – mums jāskatās. Šis pasākums pasaulē tiek uztverts neviennozīmīgi, un mums kā prezidējošai valstij īpaši jāraugās, lai nebūtu nekādu provokāciju nekādos datumos. Mūsu drošības iestādes strādā intensīvāk nekā parasti, līdz ar to visiem ministriem ir jāuzņemas absolūta atbildība par savu rīcību,» sacīja Straujuma.

Viņa norādīja, ka Rasnačs ir informējis par nodomu doties uz Lesteni, bet darba kārtībā nav jautājuma par rīcību ar Rasnaču. «Viņš ļoti labi apzinās mūsu atbildību, lai nenotiktu sabiedrības radikalizācija,» norādīja premjere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu