Eiropas spīdzināšanas novēršanas komiteja Latviju apmeklēs 2016.gadā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komitejas spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai (CPT) Latviju apmeklēs 2016.gadā, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē sacīja Latvijas pārstāve CPT Ilvija Pūce.

Līdz šim komiteja Latviju apmeklējusi septiņas reizes. Četras bijušas regulārās vizītes, savukārt trīs - ārkārtas.

CPT apmeklē aizturēšanas vietas, tostarp cietumos, audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem, policijas iecirkņus, psihiatriskās slimnīcas, sociālās aprūpes centrus. Komitejas delegācijai ir neierobežota pieeja aizturēšanas vietām. Delegācijas locekļi bez lieciniekiem intervē aizturēšanas iestādēs esošās personas.

Pēc katras vizītes komiteja nosūta valstij detalizētu ziņojumu, kurā ir konstatētie fakti, rekomendācijas, komentāri, kā arī tiek pieprasīta informācija. Delegācijas sastāv no CPT locekļiem, Komitejas Sekretariāta darbiniekiem, kā arī, ja nepieciešams, papildu ekspertiem un tulkiem.

CPT delegācijas apmeklē valstis periodiski, parasti reizi četros gados. Ja nepieciešams, tiek veiktas arī papildu vizītes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu