17 000 pensionāru Latvijā saņem pensiju Krievijas rubļos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ap 17 tūkstošiem pensionāru, kas dzīvo Latvijā, saņem pensiju no Krievijas Pensiju fonda, un tās tiek aprēķināta atbilstoši darba stāžam rubļos, paziņoja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Viņš atzina, ka pašlaik valūtas kurss ir mainījies ne par labu pensiju saņēmējiem - eiro izteiksmē pensija kļuvusi mazāka.

«2015.gadā notiks pensiju indeksācija atbilstoši inflācijas rādītājam.

Tādēļ noteikta kompensācija pilnīgi noteikti būs. Protams, ka tas pilnā mērā nesegs rubļa kursa kritumu,» sacīja Vešņakovs.

Tajā pašā laikā vēstnieks uzsvēra, ka attiecībā uz 13 tūkstošiem pensionēto militārpersonu starp Latviju un Krieviju noslēgta vienošanās, kas paredz, ka viņi pret šādām valūtu svārstībām ir aizsargāti. «Piemēram, ja viņi saņem pensiju 350 eiro apmērā [mēnesī], tad mazāk viņi nesaņems arī tad, ja mainās rubļa un eiro kurss. Tādēļ šai pensionāru kategorijai šodien nav par ko uztraukties,» piebilda Vešņakovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu