Keris: veselības aprūpes darbinieku protestakcija gaidāma aprīlī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības darbinieku protestakcija, visticamāk, notiks aprīlī, ceturtdien intervijā «TV24 Rīga» sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Viņš norādīja, ka tās mērķis ir vērst uzmanību apstāklim, ka veselības aprūpei atvēlētais finansējums 2015.gada valsts budžetā ir zemākais kopš 2001.gada.

Keris uzsvēra, ka arodbiedrība par plāniem rīkot protestakciju apzināti informē savlaicīgi, tādējādi dodot iespēju situāciju uzlabot.

Aģentūrai BNS Keris atzina, ka arodbiedrība iespējami ilgāk neatklās, par kādu protestakciju veidu ir runa.

«Skaidrs, ka standarta akcijas mūsu politiķi nesaprot, tāpēc ir jāmeklē jaunrades ceļi. Taču visas kārtis atklāt šobrīd vēl neesam gatavi,» sacīja Keris.

Viņš uzsvēra, ka iespējamās akcijas laiks - aprīlis - nav izvēlēts nejauši, jo, atbilstoši Latvijas prezidentūras ES Padomē kalendāram, tieši tajā laikā plānoti visvairāk pasākumi, kas veltīti veselības aprūpei.

Jau ziņots, ka arodbiedrība vērsusi uzmanību uz nepietiekamo finansējumu veselības aprūpei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu