Kozlovskis: drošības iestādēm bažas par Ukrainu; stiprinās austrumu robežu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Drošības iestādes ir nobažījušās par pašreizējo situāciju Ukrainā, tādēļ tiks stiprināta Latvijas austrumu robeža, piektdien žurnālistiem sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

«Nekas būtiski, protams, nav mainījies. Mēs redzam, ka daudzas ziņas ļoti ātri atspoguļojas arī publiski. Skaidrs, ka mēs kopumā esam nobažījusies par to, mūsu vislielākā vēlme būtu, kas tas tomēr ietu mazumā un saspīlējums tiktu noņemts, bet diemžēl pašlaik prognožu, kā tas viss beigsies, nav,» komentējot notikumus Ukrainas austrumu daļā, teica Kozlovskis.

Ministrs informēja, ka

šobrīd tiek domāts par valsts austrumu robežas stiprināšanu, kas ir viena no iekšlietu jomas prioritātēm.

«Dienaskārtībā mums ir robežas ierīkošanas projekts, kas mums palīdzētu novērst nesankcionētas indivīdu vai indivīdu grupu pārvietošanos pāri mūsu zaļajai robežai, ja mēs zinām, ka tā ir mērāma vairākos simtos kilometru,» viņš pauda.

Jau vēstīts, ka bruņots konflikts Ukrainas austrumos starp valdības spēkiem un separātistu karavīriem turpinās kopš aprīļa. Pēdējo nedēļu laikā kaujas ir pastiprinājušās, neskatoties uz septembrī noslēgto pamiera vienošanos.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) ceturtdien paziņoja, ka vairāk nekā 5000 cilvēku ir gājuši bojā un miljons cilvēku ir bijuši spiesti pamest savas mājas deviņus mēnešus ilgušā konflikta laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu