Bērnu slimnīcas fondā ārkārtas gadījumiem saziedoti 113 639 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bērnu slimnīcas fondā ārkārtas gadījumiem no pagājušā gada jūnija līdz šā gada 7.janvārim saziedoti 113 639 eiro, informēja fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Ik gadu Bērnu slimnīcas fonds no līdzekļiem, kas paredzēti ārkārtas gadījumiem, palīdz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacientiem saņemt neatliekamu medicīnisku palīdzību ārpus Latvijas, jo viņu veselībai nepieciešamās medicīniskās manipulācijas Latvijā netiek veiktas.

Lai palīdzētu uzkrāt līdzekļus un nodrošināt, ka visi bērni, kuri nonākuši ārkārtas situācijā, varētu saņemt atbalstu un nokļūt ārvalstu klīnikā, Bērnu slimnīcas fonds kopš pagājušā gada jūnija organizēja labdarības akciju, kas noslēdzās šī gada 7.janvārī.

Labdarības akcijā kā pirmie atbalstītāji iesaistījās SIA «Izdevniecība Diena» žurnālu lasītāji, iegādājoties žurnālus «Sestdiena», «Una», «Veselība», «Ilustrētā zinātne» vai kādu citu no izdevniecības žurnāliem laika periodā no jūlija līdz septembrim. Šādi kopā saziedi 14 842 eiro, norādīja Dambiņa.

Viņa stāstīja, ka oktobrī akcijā iesaistījās veikalu «Rimi» un «Supernetto» klienti visā Latvijā, un laika periodā no 1.oktobra līdz 11.novembrim ārkārtas gadījumiem ziedoja 22 855 eiro.

Savukārt Ziemassvētku laikā akcijā iesaistījies tirdzniecības centrs «Galerija Centrs», izveidojot īpašu svētku egli un izvietojot ziedojumu stendu, kur apmeklētāji varēja ne tikai ziedot, bet arī iegūt vairāk informācijas par ārkārtas gadījumiem un bērniem nepieciešamo palīdzību. Akcijā iesaistījušies ne tikai veikala klienti, bet arī vairāki «Galerija Centrs» nomnieki, stāstīja Dambiņa.

Labdarības projekta laikā tika izveidota mājaslapa «arkartasgadijumi.lv», kur joprojām var uzzināt vairāk par ārkārtas gadījumiem un pacientiem, kuriem fonds jau ir sniedzis palīdzību, kā arī ir iespēja ziedot un kā pateicību par atbalstu lejupielādēt Renāra Kaupera un Ineses Zanderes dziesmu «Upītes malā».

Kopā 2014.gadā fonds izlietojis vairāk nekā 70 480 eiro un, pateicoties ziedotāju atbalstam, palīdzība sniegta 30 ģimenēm.

Kā stāstīja Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonds uzņemas rūpes par bērna un viena no vecākiem, kā arī atsevišķos gadījumos donora un pavadošā ārsta transportēšanu un uzturēšanos konkrētajā klīnikā.

Fonds sedz visus nepieciešamos izdevumus, kas nav saistīti ar tiešajām ārstēšanās izmaksām - pārlidojumus, analīzes un slimības diagnostiku, atsevišķu medikamentu iegādi, ja to nekompensē valsts, kurjerpasta pakalpojumus analīžu nogādāšanai laboratorijā, kā arī bērna pavadošās personas, visbiežāk, vecāka uzturēšanās izdevumus bērna ārstēšanās laikā.

Atkarībā no nepieciešamās palīdzības un slimības smaguma viena ārkārtas gadījumā nokļuvuša pacienta ārstēšanai fonds piešķir sākot no 300 līdz 5000 eiro vai vairāk.

Ja bērnam ārstniecības procesa uzsākšanai Bērnu slimnīcā nepieciešams ārpus Latvijas veikt tikai analīzes vai diagnostiku, tad izmaksas ir zemākas. Savukārt, ja nepieciešama, piemēram, aknu transplantācija, tad izmaksas var pat pārsniegt 5000 eiro, jo uzturēšanās laiks klīnikā ir aptuveni trīs mēneši un arī vēlāk bieži vien ir nepieciešams veikt vairākas pārbaudes pie ārvalstu klīnikas speciālistiem, piebilda fonda vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu