Drošības policija iedzīvotājus aicina nepakļauties Jaunkrievijas propagandai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Drošības policija (DP) atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus nepakļauties atsevišķiem, tostarp Jaunkrievijas un Krievu pasaules koncepta, propagandētajiem un neiesaistīties prettiesiskās aktivitātēs ne Ukrainā, ne citos reģionos, kur notiek bruņoti konflikti, aģentūrai BNS pavēstīja DP.

DP norāda, ka personas, kuras Latvijā idealizē un ideoloģiski atbalsta nelikumīgos kaujinieku grupējumus, kas vēršas pret Ukrainas teritoriālo integritāti, veicina Latvijas iedzīvotāju radikalizāciju un līdz ar to ir morāli atbildīgas par ideoloģiski ietekmētu jauniešu bojāeju bruņotos konfliktos ārvalstīs.

Ukrainas portālā «Mirotvorec», kur tiek apkopoti dati par Ukrainā separātistu pusē karojošajiem, ir ziņas par Rodionu Kušņiru no Rīgas.

Šajā portālā teikts, ka Kušņirs ir terorists, kas karojis pašpasludinātajā Luganskas tautas republikā grupā, kas uzbrukusi Luganskas pilsētas lidostai un ka sociālajā tīklā «V kontakte» viņa profils ir ar pseidonīmu Deniss Morozovs. Pēc «Mirotvorec» ziņām, Kušņirs dzimis 1989.gada 17.martā.

Savukārt Drošības policija norāda, ka tās rīcībā jau iepriekš bija informācija par minētā Latvijas iedzīvotāja ceļošanu uz Ukrainu, lai pievienotos nelikumīgajiem kaujinieku grupējumiem, kas cīnās pret Ukrainas varas iestādēm.

Drošības policija veic pārbaudi saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par š Latvijas iedzīvotāja bojāeju kaujās Ukrainā.

«Šis traģiskais gadījums arī vēlreiz apliecina, ka ir nepieciešams paplašināt valsts drošības iestāžu spējas preventīvi vērsties ar dažādiem tiesiskiem instrumentiem pret personām, kuras iesaistās bruņotos konfliktos ārvalstīs,» uzsver DP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu