Rīgas reģionā kāds astoņus mēnešus vecs bērns guvis ķīmisku apdegumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Aizvadītajā diennaktī Rīgas reģionā kāds astoņus mēnešus vecs bērns guvis ķīmisku apdegumu, stāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sanita Malēja.

Apdegums gūts, bērnam rāpojot pa māju un atrodot nenoslēgtu iepakojumu ar mitrumu uzsūcošiem graudiņiem. Bērns ar ķīmisku apdegumu nogādāts slimnīcā.

Zemgalē kāds 11 mēnešus vecs bērns, spēlējoties mājās aizķēra ķebli, kas uzkritis uz pieres. Bērns ar smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā. Tāpat Zemgalē ar smadzeņu satricinājumu slimnīcā nogādāts arī divgadīgs zēns, kurš traumu guvis, saņemot sitienu pa galvu ar šūpolēm.

Rīgas reģionā kāds viengadīgs zēns, pieliekot roku pie kārstas plīts, guvis nelielu plaukstas apdegumu. Viņam palīdzība sniegta uz vietas. Tikmēr kāds sešgadīgs zēns Rīgas reģionā, aplejoties ar karstu tēju, nogādāts slimnīcā ar daļēju sejas un krūškurvja apdegumiem.

Savukārt kāds septiņgadīgs zēns Rīgas reģionā guvis termiskus apdegumus, uzlejot uz kājām karstu ūdeni.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1360 izsaukumiem, no tiem 247 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu