Latvija izsaka līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai saistībā ar traģisko apšaudi Mariupolē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai saistībā ar šodien Ukrainas austrumos notikušo Mariupoles dzīvojamo rajonu apšaudi, kuras laikā traģiski bojā gājuši vismaz desmit civiliedzīvotāji. Kā norāda Ārlietu ministrijā, vienlaikus Latvija stingri nosoda šo vardarbības aktu.

Latvija atkārtoti uzsver, ka ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk darīt visu iespējamo, lai tiktu pārtrauktas apšaudes, atvilkta smagā artilērija un atjaunots pamiers Ukrainas austrumos.

Latvija uzskata par nepieciešamu visām iesaistītajām pusēm pilnībā izpildīt Minskas vienošanos, kas ir galvenais priekšnoteikums ilgtspējīgam politiskam risinājumam konfliktam Ukrainas austrumos, respektējot Ukrainas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Kā ziņots, Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas Ukrainas austrumos sestdien apšaudījuši ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad» Mariupoles dzīvojamos rajonus, nogalinot vismaz 15 civiliedzīvotājus, ziņo Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Vēl 46 cilvēki guvuši ievainojumus un nogādāti slimnīcās. Starp cietušajiem ir arī kāda 12 gadus veca meitene.

Uz pilsētu raidītas trīs «Grad» zalves, un vietējās varasiestādes vēsta, ka šāviņi trāpījuši tirgus laukumā Mariupoles dienvidaustrumos.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka esot sagrauts veikals «Bērnu pasaule».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu