Okupācijas muzejam šogad piešķirti 217 299 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Okupācijas muzejam šogad piešķirti 217 299 eiro, tai skaitā 78 000 eiro atvēlēti Stūra mājas ekspozīcijas darba turpināšanai pirmajā un pagrabstāvā, liecina informācija Kultūras ministrijas (KM) mājaslapā.

Muzejam uzdots īstenot pilnvērtīgu muzeja darbu, nodrošinot muzeja pakalpojumus vismaz 15 000 apmeklētāju muzeja pamatekspozīcijā un 45 000 apmeklētāju izstādē «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014». Paredzēts, ka muzejs nodrošinās saglabāšanu 42 839 Nacionālā muzeju krājuma vienībām un ievada datus Nacionālā muzeju krājuma kopkatalogā par 600 krājuma vienībām.

Par piešķirto naudu muzejs uzturēs pamatekspozīciju, kā arī izveidos vismaz sešas izstādes muzejā un trīs ceļojošās izstādes ārpus muzeja. Okupācijas muzeja darbiniekiem gada laikā jānovada vismaz septiņas muzejpedagoģiskās programmas 120 skolēnu grupām, kā arī jāorganizē vismaz divi skolotāju semināri 40 skolotājiem.

Jau ziņots, ka Okupācijas muzeja veidoto ekspozīciju Stūra mājā varētu atvērt februāra sākumā. Kā aģentūrai paskaidroja Okupācijas muzeja pārstāve Līga Strazda, konkrētu ekspozīcijas atvēršanas datumu muzejs varēs nosaukt februāra pirmajā nedēļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu