Ušakovu aicina ierasties uz Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) uzaicināts ierasties uz 26.janvāra Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi, aģentūru LETA informēja komisijas konsultante Sandra Notruma. Sēde paredzēta plks.9.30 Saeimas Sarkanajā zālē.

Ušakovam paredzēts ziņot par būvuzraudzības funkciju nodrošināšanu pilsētu būvvaldēs un par iestāžu sadarbību ar valsti, lai nodrošinātu būvniecības pārraudzību un koordināciju savā teritorijā. Tāpat mēram būs jāinformē par normatīvajos aktos noteikto būvprojekta ekspertu un projektētāju atbildību.

Plānots, ka ziņotāji būs arī Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas un Ventspils būvvalžu vai par būvniecības procesu atbildīgo institūciju pārstāvji.

Komisijas sēde būs veltīta arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) kapacitātei un funkciju realizācijai, veicot pārbaudes un ekspertīzes būvniecības jomā, kā arī Būvniecības valsts kontroles biroja darba sākšanai publisku ēku ekspluatācijas uzraudzības jomā. Tiks uzklausīta informācija par birojam piešķirtajiem finanšu resursiem un iespējām pildīt savus pienākumus. Tāpat tiks spriests par biroja funkciju izpildi no 2015.gada 1.jūlija, nodrošinot būvdarbu valsts kontroli un būvju pieņemšanu ekspluatācijā.

Plānots, ka atbildes sniegs Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša, Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis un PTAC pārstāvis.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Plānots vērtēt valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu