62% iedzīvotāju uzskata, ka Zolitūdes traģēdijā vainīgie nesaņems taisnīgu sodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielākā daļa jeb 62% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem neuzskata, ka Zolitūdes traģēdijā par vainīgajiem atzītie saņems taisnīgu sodu, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» janvārī veiktā aptauja. Tostarp 47% respondentu norādījuši, ka vainīgie drīzāk nesaņems taisnīgu sodu, bet 15% bijuši pārliecināti, ka noteikti nesaņems.

Tikai ceturtā daļa jeb 23% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Zolitūdes traģēdijā par vainīgajiem atzītie saņems taisnīgu sodu, tostarp 2% atbildējuši «noteikti jā», bet 21% - «drīzāk jā».

15% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes», laikā no 2015.gada 20. janvāra līdz 22. janvārim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu