Jauno sabiedriskā transporta atlaižu saņēmējiem statuss jānoformē līdz 1.februārim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā deklarējušies strādājošie vecuma pensionāri, nepilna laika studenti un neklātienes skolēni līdz 19 gadu vecumam, kam no 1.februāra paredzēti atvieglojumi braukšanai sabiedriskajā transportā, - līdz noteiktajam datumam jādodas uz kādu no pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» klientu apkalpošanas centriem, lai noformētu atlaides saņēmēja statusu, pretējā gadījumā par biļeti būs jāmaksā pilna cena - 1,15 eiro.

Tiem pasažieriem, kas jebkāda veida atlaides saņēmuši līdz šim, nekur nav jāiet

- atlaide arī turpmāk saglabāsies automātiski, pērkot biļetes, uzsver «Rīgas satiksme».

Lai noformētu atlaides saņēmēja statusu, iepriekš minētajiem jauno atlaižu saņēmējiem jādodas uz kādu no «Rīgas satiksmes» klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu: nepilna laika studentiem - derīga studenta apliecība, bet neklātienes skolēniem – derīga skolēna apliecība, ka arī personalizēts e-talons vai Rīdzinieka karte, ja tāda ir jau noformēta.

Tāpat atlaides saņēmēja statusa noformēšanai var pieteikties rindā «Rīgas satiksmes» mājas lapā.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome 16.janvārī nolēma no 1.februāra palielināt biļešu cenas «Rīgas satiksmes» reisos līdz 1,15 eiro līdzšinējo 60 centu vietā. Esošās atlaides un brīvbiļetes tiks saglabātas atsevišķām pasažieru kategorijām. Nestrādājošie pensionāri, skolēni, visu grupu invalīdi arī turpmāk Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, tāpat skolotājiem, pilna laika studentiem, daudzbērnu ģimenēm un citām pasažieru kategorijām, kurām ir tiesības saņemt atlaides, braukšanas maksa nemainīsies un paliks 2014.gada līmenī. Strādājošie pensionāri saņems braukšanas maksas atlaidi, kas ļaus viņiem saglabāt līdzšinējo viena brauciena cenu. Vienlaikus tiks piešķirta jauna atlaide nepilna laika studentiem, kas turpmāk saņems tādu pašu atlaidi kā pilna laika studenti, proti, par braucienu maksās 30 centu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu