Trīs nedēļu laikā uz Latvijas ceļiem bojā gājis 21 cilvēks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs nedēļu laikā uz Latvijas ceļiem dažādos negadījumos bojā gājis 21 cilvēks, runājot par drošību uz ceļiem, Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdes laikā pirmdien teica satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Tāpēc, ņemot vērā esošo situāciju, nepieciešams analizēt avāriju iespējamos cēloņus, meklēt risinājumus, jo, acīmredzot, esošās metodes nestrādā, norādīja ministrs.

Matīss sēdes laikā akcentēja, ka bieži vien negadījumos tiek vainots pats ceļš, taču tas nav vienīgais iemesls - braukšanas ātrums nemazinās ziemā, salīdzinot ar vasaru, kas liecina, ka autovadītāji bieži vien nav atbildīgi attiecībā uz ceļu drošību un jādomā par to, kā padarīt vadītājus prātīgākus.

Ministrs uzskata, ka nepieciešams domāt arī par jaunu vadītāju apmācību, jo,

apgūstot braukšanu vasarā, bieži vien jaunais vadītājs nesaprot, kā braukt pa slidenu ceļu.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes sasaukšanu iniciēja Matīss un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, jo situācija ceļu satiksmes drošībā šī gada sākumā ir traģiska, salīdzinot ar 2014.gada janvāra mēnesi ievērojami pieaudzis bojā gājušo skaits, gan autobraucēju, gan mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku – kājāmgājēju un riteņbraucēju vidū.

Tāpat būtisku kritiku sabiedrībā un masu plašsaziņas līdzekļos izpelnījās autoceļu uzturēšana ziemas periodā.

Padomes sēdē atbildīgās institūcijas par autoceļu uzturēšanu - «Latvijas Autoceļu uzturētājs» (LAU) un «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) sniegs informāciju un analīzi par ceļu esošo uzturēšanu ziemas sezonā, kā arī turpmāk veicamo, lai operatīvi nodrošinātu valsts autoceļu uzkopšanā ziemas sezonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu