Protestā pie Krievijas vēstniecības aiztur TV operatoru un Ukraiņu kongresa vadītāju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiekošā protesta laikā policijas darbinieki aizturēja TV3 operatoru Sergeju Medvedevu un Latvijas ukraiņu kongresa vadītāju Nikolaju Pavļuku. Operatoram tiek pārmesta skrejlapu izplatīšana, savukārt Pavļuks aizturēts, jo viņam rokās bijis plakāts, uz kura atainota svastika.

Pēc aculiecinieku teiktā, operatoram bija izkritusi lapa ar uzrakstu «Putins - Krievijas drauds visai Eiropai». Policijas darbinieki prasījuši operatoram šo lapu pacelt, bet operators to nav darījis. Pēc tam viņš aizvests uz policijas dienesta automašīnu.

TV3 ziņu producents Alvils Vīksne aģentūrai BNS pastāstīja, ka aizturētais operators Sergejs Medvedevs pie Krievijas vēstniecības darījis savu darbu - filmējis tur notiekošo akciju.

Atbilstoši Vīksnes stāstītajam, Valsts policijas darbinieki Medvedevam apgalvojuši, ka viņam no kabatas izkritusi lapiņa ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu. Atsaucoties uz aculiecinieku teikto, LETA vēsta, ka uz lapas bijis uzraksts «Putins - Krievijas drauds visai Eiropai».

Policijas darbinieki likuši pārtraukt skrejlapu izplatīšana, bet, kad operators atbildējis, ka viņš tikai dara savu darbu, viņš aizturēts un aizvests uz policijas iecirkni. Operators atteicies pacelt uz ielas esošo lapiņu, jo tā nav piederējusi viņam. Lapiņa nav varējusi izkrist no TV3 pārstāvja kabatas, jo tā tur nemaz nav bijusi, skaidroja Vīksne.

«Es ļoti ceru, ka jau drīzumā policisti operatoram atvainosies un palaidīs viņu vaļā,» sacīja Vīksne.

Tāpat piketā, kas veltīts ukraiņu militārās lidotājas Nadijas Savčenko atbalstam, aizturēts arī Latvijas Ukraiņu kongresa priekšsēdētājs Nikolajs Pavļuks. Divi akcijas dalībnieki protestēja pret šādu policijas rīcību, prasot paskaidrot tās iemeslus, taču policisti komentārus nesniedza.

Vēlāk tika paskaidrots, ka Pavļuks aizturēts, jo uz viņa plakāta bija attēlota svastika.

Kā ziņots, šodien ap pusdienlaiku apmēram 50 cilvēki pulcējās pie Krievijas vēstniecības Rīgā, protestējot pret Krievijas agresiju Ukrainā, novēroja aģentūra LETA.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Protestētāji turēja rokās vairākus plakātus, uz kuriem rakstīts «Putins - slepkava», «Krievija, atstāj Ukrainu!», «Slava Ukrainai», «Putins un Krievija - meļi un slepkavas». Tāpat protesta akcijas dalībniekiem rokās bija plakāti, kurus pasākuma organizētāja juriste Ieva Brante aicināja novietot pie Krievijas vēstniecības ēkas. Uz zemes bija novietots paklājs ar Putina seju, uz kura rakstīts «Noslaukiet kājas!».

Pēc Latvijas un Ukrainas himnas nodziedāšanas protestētāji devās pie Krievijas vēstniecības nolikt plakātus, taču policija to neļāva, aizbildinoties ar to, ka tādā veidā tiks piesārņota sabiedriskā vide. Policija Branti uz īsu brīdi paveda malā no vēstniecības, lai skaidrotu, ka šāda plakātu nolikšana nav atļauta.

Protestētāji devās pieminēt kritušos uz Ukrainas vēstniecību Rīgā.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā ziņots, Mariupoles apšaudē ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad», ko sestdien veica Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas, tika nogalināti 30 cilvēki, bet vairāk nekā 90 - ievainoti.

Teroristu šāviņi sestdien Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem.

Kā iepriekš informēja Ārlietu ministrija, Latvija izteikusi visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai saistībā ar Ukrainas austrumos notikušo Mariupoles dzīvojamo rajonu apšaudi. Vienlaikus Latvija stingri nosoda šo vardarbības aktu.

«Kļūst arvien vairāk acīmredzams, ka promaskaviskie teroristiskie grupējumi ar uzbrukumiem Mariopolē un citur Ukrainas austrumos, necilvēciski un ciniski vēršoties pret civiliedzīvotājiem, pilnībā apliecina arī to, ka Krievija nav ieinteresēta konflikta mierīgā noregulējumā,» teikts Ārlietu ministrijas sestdien vakarā izplatītajā paziņojumā.

Ministrijas pārstāvji norāda, ka Krievijas izteiktās «miera iniciatīvas» un iesaistīšanās daudzpusējās sarunās, iespējams, ir tikai bijusi maska un darbības imitācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu