Mediķi prasa likumam atbilstošu ātrās palīdzības brigāžu sastāvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien nosūtījusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājam Armandam Ploriņam vēstuli ar aicinājumu mainīt situāciju, kad nereti neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes uz izsaukumiem dodas nepilnā sastāvā.

Kā pastāstīja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris, vēstulē arodbiedrība uzsvērusi, ka šāda situācija nav pieļaujama un aizbildinājumi, ka dienestā trūkst darbinieku, nav attaisnojums.

Viņš norādīja, ka uz izsaukumu jādodas vismaz divām ārstniecības personām, kā to pieprasa arī likums, citādi cieš gan darba drošība, gan pakalpojuma kvalitāte.

Vēstulē Ploriņš aicināts atklāti pateikt, ka dienestā trūkst darbinieku, un apņemties situāciju ar nepilnajām brigādēm mainīt.

Ja situācija neuzlabosies, arodbiedrība apsver iespēju vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

Atbildot uz jautājumu, kad varētu tikt izveidota iecerētā LVSADA un NMPD kopīgā darba grupa, lai risinātu ar darbinieku drošību saistītos jautājumus, Keris stāstīja, ka šobrīd arodbiedrība ir uzdevusi NMPD arodorganizācijām apkopot aktuālās problēmas un jautājumus, kā arī izvirzīt savus pārstāvjus darba grupas sastāvam.

Darba grupa radušos jautājumus varētu sākt risināt pēc mēneša, norādīja Keris.

Kā ziņots, Ploriņš pats iepriekš atzina, ka NMPD mediķi dažkārt uz izsaukumiem dodas nepilnā sastāvā saistībā ar trūkstošo darbinieku skaitu, kuru nevarot palielināt, jo dienesta algu fonds to neatļauj.

Ploriņš stāstīja, ka algu fonds nav piesaistīts darbinieku slodzēm, tāpēc rodas situācijas, kad uz izsaukumu dodas viens mediķis, lai vispār nodrošinātu pakalpojumu.

Viņš uzsvēra, ka dienesta budžets nav palielināts, tāpēc arī algu fonds nekļūst lielāks un algas esošajā līmenī var izmaksāt tikai konkrētam skaitam darbinieku. Līdz ar to arī netiek algoti jauni darbinieki, lai visos gadījumos uz izsaukumiem dotos pilnībā nokomplektēta mediķu brigāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu