TV operators: Policisti mani aizturēja, lai nefilmēju viņu neizdarīto darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Policijas darbinieki TV operatoru pie Krievijas vēstniecības aizturējuši, lai viņš nefilmētu kārtībsargu neizpildītos darba pienākumus. Tā aģentūrai LETA savas aizturēšanas iemeslus skaidroja TV3 operators Sergejs Medvedevs. Patlaban viņš ir atbrīvots.

Medvedevs skaidroja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu. Kārtībsargi pēcāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni.

Ir sastādīts administratīvais protokols, taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

Tikmēr TV3 ziņu producents Alvils Vīksne aģentūrai LETA norādīja, ka ir pieejams video ar notikušo, kas patlaban apskatāms arī sociālajā vietnē «Twitter». Tajā uzskatāmi redzams, ka lapiņu, kuru policisti operatoram likuši pacelt, nav nometis viņš.

Kā vēstīts, šodien pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiekošā protesta laikā policijas darbinieki aizturēja televīzijas operatoru.

Pēc aculiecinieku teiktā, operatoram bija izkritusi lapa ar uzrakstu «Putins - Krievijas drauds visai Eiropai». Policijas darbinieki prasījuši operatoram šo lapu pacelt, bet operators to nav darījis. Pēc tam viņš aizvests uz policijas dienesta automašīnu.

Šodien ap pusdienlaiku apmēram 50 cilvēki pulcējās pie Krievijas vēstniecības Rīgā, protestējot pret Krievijas agresiju Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu